top of page

Een speciale duurzame handtas

Waardoor is het duurzaam?


Het is een hele uitdaging! Rekening houden met het milieu vinden we allemaal belangrijk. Op veel verschillende manieren doen we ons best om goed voor ons milieu te zorgen. En op welk gebied kunnen we als mens iets doen? Afval opsplitsen, minder uitstoot, milieu vriendelijke productie en minder gebruik van kunststoffen….enzovoort.

Grote en kleine inzet van iedereen helpt op brede schaal. Zo ook de vorm van het meedragen van onze spullen. Leuk gezegd, ‘meedragen van je spullen’, maar het kan op allerlei manieren. Elke vrouw wil haar spullen mooi en overzichtelijk in een tas kunnen doen. Een tas….het is een groot begrip!

Natuurlijk willen we graag een duurzame handtas hebben. Deze tassen zijn gemaakt van zo’n sterke restmateriaal, namelijk leer. Niets wordt gefokt voor leer. Leer is een restmateriaal! Als we van de huiden geen leer zouden maken, zou het weggegooid worden. Gelukkig wordt er een duurzaam, bruikbaar materiaal van gemaakt, die zeer sterk is. Leer gaat jaren mee en verslijt niet snel.

Een duurzame leren handtas die ook nog eens een goed, milieu vriendelijk verfbad hebben gehad, van goede kwaliteit, die gaat jaren met ons mee. Zo’n tas geeft niet af aan je broek of jas. Een huid van goede kwaliteit kan tegen weer en wind en blijft er heel lang goed uit zien.


Een vel is nog geen tas. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen de ene en de andere tas. De Geus tassen zijn in elkaar gezet met onbreekbaar garen, met fournituren van hoge kwaliteit en sterke voering. Alle afhechtingen van het garen, zijn afgebrand, zodat ze niet losgaan. Alle ringen en ritsen gaan niet roesten. Een tas gaat jaren met je mee, waardoor je niet alsmaar een nieuwe tas hoeft te kopen. Een duurzame leren handtas die ook nog eens in Nederland gemaakt is, wordt in de loop van de jaren steeds meer een onderdeel van jezelf.

Het is een sieraad, dat je niet telkens hoeft te vervangen!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page