top of page

Hoe kun je tassen het beste bewaren?

Bijgewerkt op: 7 aug. 2022

Als je een exclusieve, handgemaakte tas hebt gescoord dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Hoe houd je een tas jarenlang mooi en hoe kun je tassen het beste opbergen? Je leest het hier.


Hoe houd je de tas mooi?


Een leren tas is een natuurproduct en leer krijgt een speciale behandeling om zo lang mogelijk mooi te blijven. Door de bewerking en doordat leer zo'n sterk, stevig en soepel materiaal is, kun je er vanuit gaan dat een leren tas jaren meegaat. Toch is het verstandig om goed voor je tas te zorgen. Dit doe je door je tas niet in het felle zonlicht te bewaren. Vooral suède heeft de neiging om van kleur te verschieten en dat is natuurlijk zonde. Bewaar je tas dus op een donkere plek als je hem niet gebruikt.


Als je tas nieuw is, hoef je hier niet mee bezig te zijn. Maar heb je de tas al een tijdje, dan is het goed om af en toe te checken of het leer niet aan het uitdrogen is. Als dit het geval is kun je het leer inspuiten met een voedende spray of licht poetsen. Smeer nooit te dik, want je wil niet dat je tas gaat afgeven of plakkerig wordt. Je kunt het beter een paar keer lichtjes herhalen als je merkt dat je tas wat aandacht verdient. Doe sowieso altijd eerst een stukje aan de binnenzijde of een andere plek die niet in het oog springt om te checken of het verzorgingsproduct geen vlekken of kringen veroorzaakt. Bewaar je tassen in ieder geval nooit in de buurt van een verwarming, dit zorgt er namelijk voor dat leer sneller uitdroogt.


Hoe kun je tassen het beste opbergen?


Hoe trots je ook op je tassencollectie bent, je kunt ze beter niet allemaal aan de kapstok hangen of tentoonstellen. Je zorgt het best voor je tas wanneer je deze in een donkere ruimte opbergt. Daarnaast is het fijn als je tassen een beetje de ruimte hebben, als ze maandenlang platgedrukt tegen elkaar staan, kunnen ze uit model raken en dat wil je natuurlijk niet!


Kast

Heb je nog een plekje over in je kledingkast? Dan is dit de beste plek om je tassen op te bergen. Op een plankje allemaal naast elkaar is lekker overzichtelijk en zo kun je gelijk zien welke tas het beste bij je outfit staat, wanneer je je 's ochtends aankleedt.


Hal

Heb je in jouw gang een mooi plekje om je tassen te bewaren? Zorg dan dat ze niet aan het zonlicht worden blootgesteld. Bewaar ze bijvoorbeeld in stoffen zakken of in handige dozen, op deze manier worden je tassen het best beschermd tegen zonlicht en stof.


Deur

Niet iedereen heeft de ruimte om tassen in een kast of in de hal op te bergen. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt, kan het ook een idee zijn om al je tassen aan de deur te hangen. Dit kan zowel naast elkaar als onder elkaar aan speciale tassenhangers. Zorg ervoor dat je tassen niet in de zon hangen en elkaar niet platdrukken.


Hoe kan je tassen overzichtelijk opbergen?


Heb je een grote collectie tassen? Dan is het soms lastig om het overzicht te behouden. Hier wat tips om nooit meer op zoek te zijn naar die ene tas!


Formaat

Veel vrouwen kiezen ervoor om kleine tassen in grotere tassen te bewaren. Hoewel dit misschien praktisch klinkt, heb je zo al snel geen overzicht meer. Want in die grote shopper, past een kleinere handtas en wanneer je daar weer clutch in stopt…. Je begrijpt, binnen no time ben je de clutch kwijt;)


Het is daarom handiger om tassen op maat naast elkaar te plaatsen. Bijvoorbeeld links op een plank de clutches, rechts de grote shoppers en daar tussenin al je andere tassen op formaat gesorteerd. Bewaar jij je tassen niet op een plank? Maar bijvoorbeeld in manden of dozen? Dan kun je misschien verschillende manden of dozen maken per type tas. Bijvoorbeeld een mand met kleine clutches, een mand met handtassen en een mand met grote shoppers.


Kleur

Ben jij meer van de kleurtjes? Dan kun je tassen ook daar op rangschikken. Dit werkt alleen als je effen tassen hebt. Zodra je van tassen houdt met drukke prints of tasjes die van verschillende kleuren leer zijn gemaakt, werkt dit niet. Als je al je tassen in stoffen zakken bewaart evenmin.


Beschrijving

Heb je al je tassen netjes in boxen opgeborgen dan kan het soms knap lastig zijn om te weten welke tas in welke box zit. Om het overzicht te behouden, kun je foto's van je tassen op de box plakken of een briefje waarop je schrijft welke tassen erin zitten. Op deze manier houd je gegarandeerd het overzicht!

blog gaat over: Hoe kun je tassen het beste bewaren?

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page